Inget kan helas till hälsa genom bestraffning. Så mata mig inte med mer.

Sport woman silhouette on the beach.Feb 25, 2014

Vad är egentligen hälsa? Det finns de som utåt sett har en perfekt yttre kropp, men som bär på sorg och smärta i sitt inre. Sen finns de vilka drabbats av diverse sjukdomar och symtom, men ändå har en tillitsfull och harmonisk syn på tillvaron.

Vad gäller ätstörningar så påverkas självklart den drabbades hälsa negativt av svält, överträning och stress. Det går aldrig att bortse ifrån att näring av rätt sort skapar goda förutsättningar för kroppen att fysiskt läka.

Men om man fortsatt bär på känslor av att inte vara rätt, om behandling går ut på att du ska bli itvingad stora mängder mat, vägas och bedömas efter sķalor och mått, är risken stor att beteendet av självbestraffning kvarstår och endast byter skepnad. Det behövs läkning på ett djupare plan för att hälsan ska återfås i sin helhet.

Tjejer som lever med dessa diagnoser har så oerhört höga krav på sig själva och själva nyckeln till att börja resan att bli frisk, finner man i befrielsen ifrån bestraffning och skuld. Så till alla er auktoriteter som arbetar med att stötta personer med självskadebeteenden till ett friskare liv:

Hjälp individen att lyfta bort tankar och känslor av bestraffning. Den dagen tankarna slutar döma och känslan av skuld mildras, kan maten och dess innehåll av näring, äntligen ges möjlighet att optimera sin betydelse. Innan dess äter skulden bort all näring som var tänkt att hjärtat skulle ha. Hjärtat som bär på sorg och smärta helas inte av potatismos utan av GENUIN kärlek av läkande sort.

Carina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *